درباره ما
هنر مجسمه سازی، همانند سایر هنرها، جزء نیازهای عاطفی و روحی بشر است. اگر چه در گذشته و اکنون، مورد بی مهری قرار گرفته است.تفاوت این هنر، با سایر هنرها، در کاربردی تر بودن و برقرار کردن ارتباط بصری راحت ترمخاطب، با اثر است.
هرچه یک اثر هنری، نزدیک تر به طبیعت و واقعی تر باشد، از نظر مخاطب ،جذاب تر خواهد بود.این قاعده ،در مجسمه سازی نیز جاری است.رئالیسم در آمیخته با حس هنرمند، از موضوع اثر، نهایتا به خلق اثری می انجامد ،که اگرچه نسبت نزدیکی با موضوع دارد، اما تنها آن نیست، بلکه چیزی است، فراتر از موضوع اثر.
در خلق اثر هنری مواد مختلفی استفاده می شودکه تناسب آن با انگیزه و هدف مجسمه ساز همچنین موضوع اثر ، می تواند نشانگر تفکرخلاقانه در انتخاب متریال و ارائه سبک یا تکنیک جدید هنری نیز باشد.
سیلیکون در هنر مجسمه سازی پیشینه بلندی ندارد.این ماده ،با داشتن خواصی همچون رنگ پذیری و فرم پذیری مناسب ،و امکان ایجاد بافتی همچون بافت زنده پوست، و داشتن دوام و پایایی قابل قبول، نسبت به عوامل محیطی و جوی، آن را برای ساخت پیکره های انسانی، بسیار مناسب می سازد.
بخشی از فرهنگ هر سرزمینی به عنوان یک کلیت ، ساخته و پرداخته انسان هایی متعلق به آن فرهنگ است ،که با آثار و زندگی خود، تاثیری جاودانه و شگرف، بر بینش ما به زندگی، و نوع نگاه ما به جهان اطراف مان داشته اند.انسانهایی که با بن مایه جان خود ، چیزی بر زندگی افزوده اند. مفاخر علمی،هنری و ورزشی از میراث های معنوی هر سرزمینی به شمار می روندکه در مناسبات جهان امروز بیش از گذشته مورد توجه هستند
عینیت بخشیدن، به چهره مشاهیری که در ساختن زیر بنا های فرهنگی کشورمان، هر یک، به گونه ای نقش آفرینی کرده اند، همچون تعهدی بود، در قبال خود آن مشاهیر گرانقدر، و احساس وظیفه ای بود، در قبال هم وطنانم .در ساخت چهره شخصیت ها ،تلاش در ایجاد ترجمانی شخصی، از تصاویر مختلف موجود از شخصیت ها ، در قالب سه بعدی با استفاده از متریالی که از لحاظ بصری، نزدیکترین تطابق را با بافت زنده داشته باشد ، مورد نظر بوده است.
ساخت مجسمه مشاهیر و مفاخر فرهنگی، با این تکنیک، به منزله تداوم و بقای ارتباطی است، ورای زمان و تاریخ ،که در مواجهه مخاطب با اثر هنری، می تواند تولدهای مکرر و رابطه ساز را، در درک غایی وفضای ذهنی مخاطب ،از موضوع اثر خلق کند.به عبارتی دیگر، مخاطب نه با مجسمه ای از فرد، بلکه با خود او روبروست، که تجربه ای جذاب و به یادماندنی را خلق می کند.
.
این سرزمین مهد پرورش بزرگانی بوده است، که رد پای آنان در گوشه گوشه فرهنگ این سرزمین همچنان می درخشد. مشاهده نگین هایی از بوستان پر از درختان تنومند و سترگ فرهنگ این سرزمین، برای مشاهده گران این آثار، لحظاتی به یادماندنی و تامل برانگیز را خلق خواهد کرد.
عینیت یافتن این بزرگان، از ورای زمان گذشته را، می توان، تلاشی تصور کرد، در تقابل با آثار گذرا و ناپایدار این عصر.زمانه ای که سرعت و فراموشی، به علت هجمه ی حجم وسیع اطلاعات، ذهن را بر آن می دارد تا گذشته را فراموش کند.در عین اینکه، اصراری است، بر هویت فردی و جمعی ایرانی، در تقابل با جهانی شدن. این مجموعه، تلاشی است، در تقابل با فراموشی، عارضه ی عصری که در آن نفس می کشیم.
تهیه این مجموعه، مرهون همراهی همسر عزیزم خانم شهلا مهاجری است که تمامی مراحل ساخت این تندیس ها ازطرح اولیه تا انتخاب شخصیت ها و تکمیل نهایی تندیس ها، با همت عالی و دستان هنرمند او میسر شد.
همچنین از دوست و همکار قدیمی خود، آقای محمد آصف امیری،که در اجرای مراحل مختلف این پروژه ،از ساخت فیگورهای متناسب با شخصیت موضوعات اثر، تا تهیه متون نوشتاری این نمایشگاه و مطالعات جانبی آن، همیار من بوده است ، تقدیر و تشکر می کنم.
این مجموعه حاصل همراهی و همیاری گروه همکارانم می باشد ، که هر یک، بحق سهمی به سزا در تهیه و ساخت این تندیسها داشته اند که بدینوسیله از زحمات تک تک این عزیزان صمیمانه تشکر و قدر دانی می کنم.
* خانم سیده معصومه حسینی
* آقای سعید طائب
* خانم سمانه طاهری
* خانم سارا آرامی کیا
* آقای داریوش طرزی
* خانم شادی مصطفی زاده
همچنین از آقای مهدی ناظری عکاس هنرمند، خانم مریم نعیم زاده طراح لباس و خانم سپیده اشرفی گرافیست، به دلیل همکاری بی دریغ شان، کمال سپاس را دارم.
" علیرضا خاقانی"